İş Başvurus sitesi

Urfa’da korona hangi ilçede patladı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Urfa’da korona hangi ilçede patladı?
1 Haziran’da başlayan Normalleşme Süreci’nin ardından vaka sayısı Şanlıurfa’da deyim yerindeyse patlama yaptı. 1 Haziran’dan itibaren 242 kişinin korona virüs testi pozitif çıktı. Bu nedenle Şanlıurfa Valiliği tarafından 242 yer, 14 günlük süreyle karantinaya alındı. Şanlıurfa’da en fazla vaka sayısı çıkan ilçe 55 vaka ile Haliliye İlçesi oldu. Harran ve Akçakale’de ise 1 Haziran’dan itibaren vaka görülmedi.

UĞUR BUDAK/ŞANLI HABER AJANSI (ŞHA)

Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile 1 Haziran’da korona ile mücadelede esnek adımlar atılarak, Normalleşme Süreci’ne geçildi. Normalleşme Süreci’nde kapalı olan iş yerleri açılmaya başlarken, şehirler arası giriş çıkışlar da serbest hale geldi  ve yasaklar da bir bir sona ermeye başladı. Türkiye’de vaka sayısının azaldığı günlerde Şanlıurfa’da tam tersi yaşandı. Korona virüsün ülkemize giriş yaptığı ilk zamanlarda 10’un altında seyreden Şanlıurfa’da, 1 Haziran’dan itibaren vaka sayıları yükselmeye başladı. Normalleşme Süreci’nin ardından Şanlıurfa’da 16 günde 242 korona virüsü vakası çıktı. Bu nedenle aralarında mahalle ve mezralarında da bulunduğu 242 yer, Valilik tarafından 14 günlük süreyle karantina uygulamasına dâhil edildi. Şanlıurfa’da toplam vaka sayısının ise virüs başlangıcından bu yana Bini bulduğu belirtiliyor.

 

EN ÇOK VAKA HALİLİYE’DE

Şanlı Haber Ajansı editörlerin yaptığı derlemeye göre; Şanlıurfa’da en fazla korona virüs vakasının görüldüğü yer Haliliye İlçesi oldu. Korona vakasının ilk günlerinde az sayıda vakanın görüldüğü Haliliye, Normalleşme Sürecinin ardından vaka sayısında zirve yaptı. 1 Haziran’dan itibaren 55 kişinin virüs testinin pozitif çıktığı Haliliye’de, 55 yer karantinaya alındı.

VİRANŞEHİR, EYYÜBİYE VE KARAKÖPRÜ’DE DE DURUM CİDDİ

Haliliye’yi, Şanlıurfa’da ilk vakanın görüldüğü yerlerden birisi olan Viranşehir takip ediyor. Viranşehir’de 48 kişide virüs çıkmasından dolayı 48 yerde karantina uygulamasına karar verildi.  Eyyübiye ve Karaköprü’de de vaka sayısının bir hali yükseldiği görülüyor. Eyyübiye’de 47 ve Eyyübiye’de ise 48 yer karantinaya alındı. Karaköprü’de vakanın en çok görüldüğü yer Seyrantepe Mahallesi (Maşuk) oldu.

Bu arada Siverek’te 14, Suruç’ta 9, Birecik’te 7, Hilvan’da 5 ve Halfeti, Ceylanpınar ile Bozova’da ise 1’er yer karantinaya alındı.

 

HARRAN VE AKÇAKALE’DE VAKA ÇIKMADI

Bu arada 1 Haziran Normalleşme Süreci’nde Harran ile Akçakale ilçelerinde korona virüsü çıkmaması dikkat çekti.

Öte yandan Normalleşme Süreci döneminde 97 yerde uygulanan karantina kararı ise sona erdi.

 

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI KORONADAN HAYATINI KAYBETTİ

Korona virüsüne ilk yakalanan isimlerden olan AK Parti 26’ncı dönem Şanlıurfa Milletvekili Adayı Abdurrahman Yetkin, kronik rahatsızlığı da bulunanca korona virüs sebebiyle hayatını kaybetti.

BELEDİYE BAŞKANI KORONA VİRÜSÜNE YAKALANDI

Şanlıurfa’da korona virüsüne yakalananlar arasında Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık da yer aldı. Rahatsızlık belirtileri üzerine korona virüsü testi yaptıran Başakn Bayık’ın test sonucu pozitif çıkmıştı.  Daha sonra test yaptıran Hilvan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mesut Şengül'ün de sonucu pozitif çıktı. Başkan Bayık ve Aslan, hastanede tedavi altına alındı.

UNLU MAMÜLLERİ ÇALIŞANLARI KARANTİNAYA ALINDI

6 Haziran’da Eyyübiye İlçesi Akabe Mahallesi 1495. Sokakta faaliyet gösteren bir “unlu mamülleri” çalışanlarınca maske takılmaması, sosyal mesafe kuralına dikkat edilmemesi, pozitif çıkan vakanın diğer çalışanlar ile yakın temaslı olması ve bilim kurulu önerilerine uygun çalıştırılmaması nedeniyle ilgili firma çalışanlarının karantinaya alınarak firmadaki üretime 14 gün süreyle ara verilmişti.

 

BERBER ÇALIŞANLARI KARANTİNAYA ALINDI

3 Haziran’da da; Haliliye İlçesi Bahçelievler Mahallesi 123. Sokak’ta faaliyet gösteren bir erkek kuaförü çalışanlarınca maske takılmaması, sosyal mesafe kuralına dikkat edilmemesi, pozitif çıkan vakanın diğer çalışanlar ile yakın temaslı olması ve bilim kurulu önerilerine uygun çalıştırılmaması nedeniyle kuaför çalışanlarının karantinaya alınarak kuafördeki faaliyete 14 gün süreyle ara verilmişti.

 

KORONA VİRÜSÜ NEDEN ARTTI?

Şanlıurfa’da korona virüs vakalarının artmasının sebebi; Normalleşme Süreci ile birlikte başka şehirlerden kente gelen vatandaşlar nedeniyle ve sosyal mesafe, maske takma ile hijyen (el yıkama) kurallarına eskisi gibi uyulmamasından dolayı arttığı belirtiliyor. Ayrıca gizliden yapılan düğün ve taziyelerin de korona virüsünü arttırdığı ifade ediliyor.

 

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMAK YASAKLANDI

Şanlıurfa’da vaka sayısının artmasından dolayı Valilik tarafından yeni kurallar tedbirler uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda Şanlıurfa’da sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı ve maskesiz gezenlere cezai işlem uygulanmasına karar verildi. Bunun yanı sıra camilerden de, korona virüsüne karşı kurallara uyulması için anonslar edilmeye başlandı. (ŞHA)

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Seydi Amca korkuttu!Önceki Haber

Seydi Amca korkuttu!

Karaköprü’de araç filosu güçleniyorSonraki Haber

Karaköprü’de araç filosu güçleniyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar