İş Başvurus sitesi

Urfa'da fırsatçılara gün doğdu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Urfa'da fırsatçılara gün doğdu!
Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Oda Başkanı Selahattin Tokmak, kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli konut kredi kampanyasının emlak sektörü için çok olumlu bir gelişme olduğunu belirterek, “Zaten daha önce de yapılan kredi indiriminden dolayı 6-7 aydır  konut satışında bir patlama yaşandı. Esnaflarımız, bundan dolayı şuanda satılacak hazır ev bulmakta zorlanıyor” dedi.

UĞUR BUDAK/ŞANLI HABER AJANSI

Kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli konut kredi kampanyası emlak piyasasını canlandırdı. Bu kampanya evi olmak isteyenlerin yüzünü güldürürken, bir yandan da fırsatçıları harekete geçirdi. Kampanya dolayısıyla ‘Nede olsa talep artışı olacak’ şeklinde düşünceye giren çoğu ev sahibi, sıfır ve ikinci el konut fiyatlarına fahiş fiyatlarlar uygulamaya başladılar.  Paket açıklanmadan 1 gün öncesine göre fiyatlara yapılan zamlar yüzde 20'yi bulduğu belirtiliyor.

 

TOKMAK: “OLUMLU GELİŞME”

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Selahattin Tokmak, Şanlı Haber Ajansı’na konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli konut kredi kampanyasının emlak sektörü için çok olumlu bir gelişme olduğunu belirterek, piyasada yaşanan sıkıntılardan dolayı son zamanlarda müteahhitlerin konut yapmadığını ve bu nedenle Şanlıurfa’da satılacak ev bulmakta zorlandıklarını söyledi.

“KİMSE FIRSATÇILIK YAPMASIN”

Son zamanlarda düşük faizli kredilerden dolayı konut satışında patlama yaşandığını belirten Başkan Tokmak, halkın en çok sıfır dairele yöneldiği ve bu nedenle boşta daire kalmadığını söyledi.  Tokmak, kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli konut kredi kampanyasının başlamasının ardından Şanlıurfa’da fiyatı artıran müteahhit ve ev sahipleriyle karşılaştıklarına dikkat çekerek, “Düşük faizli kredi kampanyası, evi olmayanların evlerine kavuşmaları için yapılmaktadır. Eğer sizler bundan dolayı fırsatçılık yaparak dairelerinize yüksek fiyatlar isterseniz bu kredinin kimseye faydası olmaz, insanlar geri çekilirler. Lütfen ev hayali kuran vatandaşın hevesini kursağında bırakmayalım” dedi.

Tokmak, konut alacak vatandaşların emlakçıyı suçladığını sözlerine ekleyerek,  “Hiçbir emlakçı ev fiyatları artsın istemez, çünkü satışlarımızı yavaşlatır” diye belirtti.

 

BELEDİYELERE ÇAĞRI

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Oda Başkanı Selahattin Tokmak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerine de çağrıda bulundu. Belediyelerin yeni oluşturulmuş imar yerlerine alt ve üst yapı çalışmalarını götürmesini talep eden Tokmak, “Müteahhitleri yeni imar alanlarına çekip, oralarda konut yapmalarını sağlamak için altyapıyı hazırlamak gerekiyor. Böyle olduğu zaman ucuz konutlar üretilir ve halkımız da o bölgelere talep gösterir” şeklinde konuştu. (ŞHA)

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erdoğan, yasağı iptal ettiÖnceki Haber

Erdoğan, yasağı iptal etti

Türkiye'nin takdir ettiği asker Urfalı çıktıSonraki Haber

Türkiye'nin takdir ettiği asker Urfalı ç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar