İş Başvurus sitesi

Vali Şıldak'tan Şanlıurfalılara Seçim Güvenlik Çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Şıldak'tan Şanlıurfalılara Seçim Güvenlik Çağrısı
Vali Hasan Şıldak, 31 Mart Seçimleri güvenlik tedbirleri ile ilgili Basın Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Vali Şıldak, seçim günü güvenlik güçlerinin dışında hiç kimsenin silah taşımasına izin verilmeyeceği ve bu konuda son derece hassasiyet içerisinde olacaklarını söyledi.

Şanlıurfa il merkezinin yanı sıra her gün farklı bir ilçede temaslarda bulunarak kurum temsilcileri ile güvenlik toplantıları düzenleyen ve Sivil Toplum Kuruluşu buluşmaları ile sağduyu çağrısı yapan Vali Hasan Şıldak, 31 Mart seçimleri için alınan tedbirleri kamuoyuyla paylaştı.

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ve İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici'nin de hazır bulundukları Valilik'te düzenlenen Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda Vali Şıldak, gerekli tüm koordinasyonların tekrar tekrar gözden geçirildiğinin altını çizerek hoşgörü içerisinde demokratik bir seçim için çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Vali Şıldak yaptığı değerlendirmesinde "İlimizde bu yıl yapılacak olan mahalli idareler seçiminde seçmen sayımız 1 milyon 252 bin 96 olarak belirlenmiştir. Bin 604 binada toplam 4 bin 435 sandıkta oy kullanma işlemi gerçekleşecektir. Sandıklarda görevli kamu görevlisi sayısı ise 8 bin 870'dir. Seçmenlerin iradelerinin hür ve demokrasi kurallarına uygun bir şekilde sandıklara yansıtılabilmesi için bütün tedbirleri alanda planladık ve uygulamaya hazırız. Bu kapsamda 6 bin 803 emniyet personeli, 4 bin 427 jandarma personeli olmak üzere toplam 11 bin 230 personelle güvenlik tedbiri alacağız. Muhtarlık seçiminde de vatandaşlarımızın sükuneti elden bırakmaması, demokratik olgunluk ve hoşgörü sınırları içerisinde mücadelelerini ortaya koymalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

 

SİLAH TAŞINMASINA MÜSAADE EDİLMEYECEK

Vali Şıldak, değerlendirmesinde özellikle seçim günü silah taşınmamasını ve seçim sonuçlarının açıklanması ile birlikte silah atılması vakalarının önüne geçmek için vatandaşların da duyarlı olmasını istedi.

Vali Şıldak, "Seçim sonuçlarının açıklanması sonrası silah kullanılmaması konusunda son derece hassasız. Bunlar hep bilinçsiz ve sorumsuzca hareketlerdir. Her bir vatandaşımızın hayatı hiçbir şeyle kıyaslanmayacak derece önemlidir. Seçim günü asayiş ve emniyeti sağlayacak güvenlik güçlerimizin dışında hiç kimsenin silah taşımaması gerekiyor.

Siyasi yarışa giren herkesin her tür kışkırtıcı beyan ve tutumdan uzak durulması ve hoşgörü ortamı içerisinde her birimizin yaşadığı mahallede birbirimizin yüzüne bakacak şekilde hoşgörülü davranmasını ve bu konuda dikkatli olunması hususunu bir kez daha hatırlatıyorum. Tüm bu duygularla Ramazan ayının bereketli ve sağlıklı geçmesi, seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaplan, Siverek’te esnafların sorunlarını dinlediÖnceki Haber

Kaplan, Siverek’te esnafların sorunların...

Ğuseyri Aşiretinden Başkan Özyavuz’a tam destekSonraki Haber

Ğuseyri Aşiretinden Başkan Özyavuz’a tam...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar