İş Başvurus sitesi

Urfa’da koronayı takan yok!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Urfa’da koronayı takan yok!
Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte Şanlıurfa, eski günlerine dönmeye başladı. Ancak şehrin en işlek caddelerinde gezen çoğu vatandaşın maske takmadığı ve sosyal mesafe kuralına uymaması dikkat çekti.

UĞUR BUDAK/ŞANLI HABER AJANSI

Yeni tip korona virüs (Covid- 19) salgınının kontrol altına alınmasıyla başlayan normalleşme süreciyle birlikte Şanlıurfa’da caddeleri yeniden normale dönmeye başladı. Viris salgınının ilk çıktığı zamanlarda ‘sokağa çıkmayın’ çağrılarına kulak vermelerinden dolayı boşalan cadde ve sokaklar, 1 Haziran’dan itibaren yeniden kalabalık olmaya başladı. Şehrin en işlek caddesi olan Atatürk Bulvarı, Sarayönü Caddesi ve Haşimiye Meydanı vatandaşların en çok kullandığı yer olarak dikkat çekiyor.

Kentin en işlek caddelerinde çoğu vatandaşın maske takmadığı  ve sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü.

DR. AHMET İNAN UYARMIŞTI

Bu arada Özel Şanmed Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet İnan, Şanlı Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, vatandaşların özellikle üç kurala uyması gerektiğini açıklamıştı.

Virüsün tamamen ortadan kalkmadığını ve tekrardan 2’nci dalga şeklinde gelmesinin mutlaka söz konusu olduğunu belirten Dr. İnan, bunun yapılan istatistiklerde de tespit edildiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun bahsettiği gibi mutlaka bu 3 karala uyulmasını gerektiğini vurgulayan Başhekim İnan, “Özellikle fiziki (sosyal) mesafeye mutlaka dikkat etmek lazım. Oturuşlarda, kalkışlarda, bireysel ilişkilerde, alışverişlerde pazarda ve hatta evde en az 1 buçuk metrelik sosyal mesafeyi korumamız gerekiyor. Şahsi korunma ve karşıdakini de korumak için mutlaka ve mutlaka maske takılmasını öneriyorum. Bu artık hayatımızın bir parçasıdır, 5-6 ay sürecek bir parçasıdır. Fiziki mesafeye lütfen dikkat edelim. El hijyeni mutlaka ama mutlaka yapılmalıdır. Bunun en basiti elin sabunlu suyla yıkanmasıdır. Sabun bulamıyorsak kolonya gibi alkol oranı yüksek olan solüsyon veya dezenfekte gibi malzemeleri rahatlıkla kullanabiliriz. Bu bakımdan bu 3 ana unsuru uyguladığımız zaman korona bizden korksun, biz koronadan korkmayalım” dedi. (ŞHA)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şamil Tayyar siyaseti bıraktıÖnceki Haber

Şamil Tayyar siyaseti bıraktı

Eyyübiye’de 3 Bin konut yapılıyorSonraki Haber

Eyyübiye’de 3 Bin konut yapılıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar