İş Başvurus sitesi

Urfa Barosu'ndan çok sert tepki...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Urfa Barosu'ndan çok sert tepki...
Şanlıurfa Barosu, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Türk Tabipler Birliği'nin kapatılmasını istemesine tepki gösterdi.

ŞANLI HABER AJANSI - (ŞHA)

Şanlıurfa Barosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, iktidar ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin , TTB'nin 'ihanet oluşumu' olduğuna yönelik açıklaması ve kapatılması ile yöneticileriyle ilgili yapılmasına yönelik açık tehdit ve talimatın talisiz ve akla ziyan olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi;

" Aynı şekilde muhalif sesleri kesmeye dönük operasyonel bir açıklamadır. Neredeyse bir yıldır süren salgınla mücadele eden, bu yükü sırtlayan, gecesini gündüzüne katarak bu mücadele uğruna canını tehlikeye atan hekimlerimizden müteşekkil TTB'ye yönelik bu açıklama aynı zamanda Devlet Bahçeli'nin kendi tabiriyle zillettir. 

Söz konusu açıklamanın iktidar ortağından gelmiş olması bakımından da açık anayasal hak ihlalidir. Zira bu açıklama hem örgütlenme hakkının, hem düşünce ve ifade özgürlüğü hakkının ve hem de toplantı ve gösteri hakkının açık ihlalidir. 

Anlaşılan o ki barolara ve Türkiye Barolar Birliği'ne yönelen ve baroların bölünmesine sebebiyet veren güruh şimdi de Türk Tabipler Birliği'ne yönelmiş durumdadır. Hiçbir hukuki, ahlaki ve vicdani yanı olmayan bu çıkış ve yönelimi tüm kamuoyu gibi bizim de kabul etmemiz mümkün değildir. 

Belirtilen sebeplerle Şanlıurfa Barosu olarak söz konusu açıklamayı hiçbir şekilde kabul etmediğimizi ve Türk Tabipler Birliği'nin yanında olduğumuzu saygıyla kamuoyuna duyururuz" 
 

Devlet Bahçeli ne demişti?

Konu ile ilgili Twitter aracılığıyla mesaj yayınlayan Bahçeli, "Çağrım şudur: Türk Tabipler Birliği, bugünkü hassas dönemde, insan ve toplum sağlığı hakkında asılsız şaibe ve şüpheleri körüklemektedir. Bu nedenle sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır. Yöneticileriyle ilgili adli işlem yapılmalıdır" dedi.

Bahçeli devamında;

Bahçeli şöyle devam etti: "Türk Tabipler Birliği Korona kadar tehlikelidir, tehdit saçmaktadır. Üstelik, hükümete yönelik 'Yönetemiyorsunuz, ölüyor, tükeniyoruz' eylemi haince bir tertiptir. Çağrım şudur: Türk Tabipler Birliği, bugünkü hassas dönemde, insan ve toplum sağlığı hakkında asılsız şaibe ve şüpheleri körüklemektedir. Bu nedenle sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır. Yöneticileriyle ilgili adli işlem yapılmalıdır.”   ifadelerine yer verdi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Galatasaray Urfa'yı rahat geçtiÖnceki Haber

Galatasaray Urfa'yı rahat geçti

Milletvekilinin kardeşi koronaya yakalandıSonraki Haber

Milletvekilinin kardeşi koronaya yakalan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar