İş Başvurus sitesi

Türkiye felaketi yaşıyor...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye felaketi yaşıyor...
Sabah saat 4.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı birçok kentte hissedildi. Depremin şiddeti Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı da sarstı. 10 kente bağlı ilçelerde ve köylerde de büyük hasar var. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "An itibariyle 284 vefatımız, 2 bin 323 yaralımız var" dedi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti.

 

BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR: CAN KAYBI 284, 2 BİN 323 YARALI VAR...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,  "Kahramanmaraş'ta 70 vatandaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz. Bu sayıların artacağını tahmin ediyoruz. Yine Maraş'ta 200 yaralı ve 300 bina yıkıldı. An itibariyle 284 can kaybı, 2 bin 323 yaralımız var. Toplamda 1710 bina yıkıldı" dedi.

Oktay, "Antep'te 80 kaybımız var, 800 yaralımız var. Kilis'te 8 kaybımız 200 yaralımız, Adana'da 10 kaybımız 118 yaralımız var Malatya'da da 47 kaybımız var." açıklamasını yaptı.

 

DÖRDÜNCÜ SEVİYEDE ALARM VERİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır.  Şu anda yıkım ve can kaybı bilgisi konusunda net bir şey söyleyemeyiz." dedi.

 

DEPREM SONRASI KAPALI TÜM TELEFON HATLARI AÇILDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Kahramanmaraş'taki deprem nedeniyle tüm GSM operatörlerinin kapasite arttırarak kapanan telefon hatlarının açıldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen deprem dolayısıyla bölge halkının mağdur olmaması için tüm GSM operatörlerinin kapasite arttırarak kapanan telefon hatlarının açılacağı ve internet hizmeti sağlayacağı kaydedildi.

Açıklamada, "Tüm GSM operatörleri kapasite arttırarak kapanan telefon hatları açılmıştır." bilgisi paylaşıldı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KURTARMA EKİPLERİ İVEDİLİKLE SEVK EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajda "Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı mehmet Kasapoğlu, Kahramanmaraş depreminin ardından çalışmaları AFAD Koordinasyon Merkezinde koordine ediyor.

 

"BÖLGEDE SON YILLARIN EN BÜYÜK DEPREMİ"

 

Yabancı ajanslar sarsıntıyı "bölgede son yılların en büyük depremi" olarak tanımladı. Deprem, Suriye ve Lübnan'dan Gürcistan'a kadar hissedildi.

 

ARTÇILAR SÜRÜYOR

AFAD 04.26'da merkez üssü Gaziantep Nurdağı olan 6,4 büyüklüğünde, 04.36'da merkez üssü Gaziantep İslahiye olan 6,5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldiğini duyurdu.

Bölgede artçı sarsıntılar sürüyor.

Depremin ardından Kahramanmaraş, Diyarbakır, Kilis, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da da yıkılan binalar olduğu bildirildi.

Yıkılan binaların bulunduğu bölgelerde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Urfa ile 10 ilde okullar tatil edildiÖnceki Haber

Urfa ile 10 ilde okullar tatil edildi

7,4'lük deprem sonrası valilerin görev yerleri değiştirildiSonraki Haber

7,4'lük deprem sonrası valilerin görev y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar