İş Başvurus sitesi

Paydaş'tan önemli çağrı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Paydaş'tan önemli çağrı!
Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) Şanlıurfa İl Temsilcisi Aydın Paydaş, yapmış olduğu açıklamada “Silahlanmaya hayır, Silahsızlanmaya evet" diyerek "Şiddet uygulamanın güçlü olmak değil, güçsüzlüğü ilkellikle bastırmak olduğunu bilmek gerekir” dedi.

Paydaş, açıklamasının devamında "Bir ülkede yılda ortalama 3 bin kişi ateşli silahlar nedeniyle hayatını kaybediyorsa, orada bireysel silahlanma sorunu var demektir. Bir toplumda yılda ortalama 1000 kişi hangi namludan çıktığı belli olmayan bir kurşunla ve adına da kaza kurşunu denilen bir olayda, hayatını kaybediyorsa orada bireysel silahlanma sorunu var demektir.

Bir toplumda 20’lı yaşlarda ve 10'lu  yaşlarındaki gençlerimiz, düğünlerde, maçlarda, asker uğurlamalarında, sevinç gösterilerinde eğer serseri bir maganda kurşununa hedef oluyorsa orada bireysel silahlanma sorunu var demektir.

Ülkemizde gençler, çocuklar, yetişkinler maganda kurşunu veya başka kurşunlama olaylarından dolayı her gün hayatlarını kaybediyorlar.

Türkiye’de silahların satışında, üretiminde, edinilmesinde ve kullanımdaki denetimsizliğin, çok ürkütücü olduğunu bilmek gerekir.

Ruhsatsız silahların sayılarında, ruhsatlı silahların en az 5-6 katı olduğunun rahatlıkla söyleyebiliriz. Ve unutulmamalı ki her silahlı insan birer katil, dolaysıyla her silahsız insan ise potansiyel birer maktuldür.

Yaşamın bir namlunun ucunda sona erecek kadar ucuz olmadığını, bireylerin ellerindeki silahları protesto ederek, “Yaşama hak tanıyın” dememiz gerekir.

Paydaş, Sadece Şanlıurfa'da silahlardan çıkan kurşunlardan dolayı yüzlerce insan toprak altına giriyor ve yine ateşli silahlardan çıkan kurşunlar nedeniyle yüzlerce insan yaralanıyor ve bu olayların bir daha yaşanmaması için Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV)  olarak herkesi “Silahlanmaya Hayır, Silahsızlanmaya Evet deyip; yaşama hak tanımamız gerekir. Dedi.

Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) olarak Şanlıurfa’da yaşayan herkese sesleniyoruz; bir insanın yaşamı kadar değerli hiçbir onur, hiçbir şeref, hiçbir töre ve dava yoktur.

Geçtiğimiz günlerde Siverek ilçemiz ve yine son Urfa merkez olmak üzere hastane ve taziye evinde meydana gelen olayların hepsinin ortak noktası ateşli silahlardan çıkan kurşunlarla insanlar öldü ve insanlarımız yaralandı.

Son olarak, bireysel silahlanmaya hayır demek bir toplumu oluşturan her bir bireyin kendi görevi olmalıdır.

TÜLOV Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcisi Aydın Paydaş olarak “Yaşama hak tanımak ve silahlanmaya hayır” diyoruz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşte Urfa'nın vaka sayısı...Önceki Haber

İşte Urfa'nın vaka sayısı...

Urfa'ya yüzlerce öğretmen atandıSonraki Haber

Urfa'ya yüzlerce öğretmen atandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar