İş Başvurus sitesi

Özyavuz, Urfa’nın sorunlarını TBMM’de haykırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özyavuz, Urfa’nın sorunlarını TBMM’de haykırdı
TBMM’de söz hakkı alan MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, Şanlıurfa’nın sorunlarını gündeme getirdi. Çiftçilerin sıkıntılarından bahseden Özyavuz, elektrik faturalarında düşük fiyatlar uygulanması ve borçların taksitlendirilmesinin çiftçilerin ödeyebileceği makul seviyeye çekilmesini istedi. Özyavuz, ayrıca Şanlıurfa’dan Kıbrıs’a direk uçak seferi yapılmasını talep etti.

ŞANLI HABER AJANSI-(ŞHA)

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz hakkı alan MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, “İbn-i Haldun’un coğrafya kaderdir sözü üzerine kaderini kalu beladan itibaren seven kanaat eden ve milli değerlerine sadık büyük bir milletiz. Bunun yanında kaderimiz olan coğrafya, Habil ile Kabil’in birbirine kıydığı, Hira Dağı ile Olimpos Dağı’nın çocuklarının savaştığı çok kıymetli topraklara sahiptir. Siyasi coğrafyamızın bizlere kazandırdığı bereketli toprakları ve ilk üniversitesinin kurulduğu Harran gibi değerlerimiz var. Bu güzellikler beraberinde zorlukları da getirmektedir. Bölge halkının büyük bir çoğunluğu bu verimli topraklardan geçimini sağlamaktadır. Güneydoğu da ve özellikle Şanlıurfa’da birçok çiftçimiz tarım yapabilmek için elektrik enerjisinden faydalanmaktadır. Kullanılan elektrik enerjisi sonucunda çiftçilerimiz yüksek elektrik faturaları ödemektedir. Elektrik faturalarında düşük fiyatlar uygulanması ve borçların taksitlendirilmesi çiftçilerimizin ödeyebileceği makul seviyeye çekilmesi bölge insanımıza ve ülke ekonomisine büyük fayda sağlayacaktır” dedi.

 

“ÇİFTÇİLER SIKINTIYA DÜŞÜYOR”

3083 sayılı toprak reformu yasasıyla arazi alan çiftçilerin bankalara ipotek veremedikleri için kredi kullanamadığını ve sıkıntıya düştüğünü belirten Milletvekili Özyavuz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu çiftçilerimizin tarımdan kaynaklı borçlarının faizlerinin silinmesi veyahut bahse konu borçların ertelenmesi Şanlıurfalı çiftçilerimizin menfaatine olacaktır. Şanlıurfa, Harran, Akçakale, Ceylanpınar ilçelerinde 2005 yılında hükümet tarafından tapu senedi karşılığında çiftçilere arazi dağıtımı yapılmıştır. Şu anda tarım girdilerinin yüksek olması ve dünya tarımı ile rekabet edememeleri yüzünden bu arazileri alan vatandaşlar tapu senetlerini ödeyememektedir. Dolayısıyla Şanlıurfa’da tefecilerin ve banka faizinin altında ezilmekte ve sıkıntılı bir şekilde arazilerini kurtarmaya çalışmakta. Hükümetin bu tapularla ilgili çiftçilerin mağduriyetini önlemek amacıyla tekrar borçlarını yapılandırması gerekmektedir. Ayrıca toprak dağıtım ve parselleri sahiplerine ilk 4 yıla kadar ödemesiz 10 eşit taksitle ve her yıl 1 senet taksit ödemesi şeklinde yapılmıştır. Toprak dağıtımının üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen borçları bitmiş parsellere miras hükümleri dışında intikal ve satış işlemi yapılamamaktadır. Bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturularak çiftçilerimizin mağduriyeti giderilmelidir. Tarım kenti olmasına rağmen Şanlıurfa’dan diğer illerimize mevsimlik işçilerimiz gitmektedir. Bu kardeşlerimizin gittikleri yerlerde eğitim, sağlık, elektrik ve su gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasını düzenleyen bir çalışma yapılmalıdır. Valilik ve belediyelerce verilen desteklerin daha da artırılması da gerekmektedir.

 

“ŞANLIURFA’DAN KIBRIS’A DİREK UÇAK SEFERİ BAŞLAMALI”

Özyavuz, uçak seferlerine de değinerek, şu ifadelere yer verdi:

“Genç nüfusa sahip şehrimizde Kıbrıs’ta okuyan birçok öğrenci bulunmakta ancak Şanlıurfa’dan Kıbrıs’a direkt uçak seferleri olmadığından öğrencilerimiz farklı illerden gitmekte ve ulaşımda sıkıntılar çekmekte Bu durum hem zaman kaybına hem de maddi külfete sebep olmakta. Bir an önce Şanlıurfa’dan Kıbrıs’a direkt uçuşlar başlamalı öğrencilerin mağduriyeti giderilmelidir. Ayrıca Şanlıurfa’dan Ankara ve İstanbul seferleri de artırılmalıdır. Şanlıurfa’da tarihin sıfır noktası olarak kabul edilen Göbeklitepe, dünyanın ilk üniversitesi unvanına sahip Harran Üniversitesi, Bazda Mağaraları, Şuayb Antik Kenti, Han-El Barur Kervansarayı, Balıklıgöl, Urfa Kalesi, Birecik kelaynak üretme tesisi, Eyyüp Nebi Dergahı, Halfeti ve adını sayamadığım görülmeye değer birçok tarihi ve kültürel değerlerimiz mevcuttur. Ülkemize ve dünyaya bu değerlerin iyi tanıtılabilmesi bölgenin hak ettiği turizm potansiyelini artırmaya katkı sağlayacaktır.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Açanal, Meclis’te Taş Tepeleri konuştuÖnceki Haber

Açanal, Meclis’te Taş Tepeleri konuştu

Urfaspor'da şok gelişme! Hocayla yollar ayrıldıSonraki Haber

Urfaspor'da şok gelişme! Hocayla yollar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar