İş Başvurus sitesi

Muhtar Şahin’den alkış alacak davranış  

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muhtar Şahin’den alkış alacak davranış  
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Yanaloba Mahallesi’nin Muhtarı İsmail Şahin, yaptığı girişimle vatandaşların takdirini topladı. Suruç’ta düzenlenen bir düğün alanına "mutluluğa silah sıkma" pankartı astıran Muhtar Şahin, misafirleri de silah sıkmamaları yönünde uyardı.

UĞUR BUDAK/ŞANLI HABER AJANSI-(ŞHA)

Geçtiğimiz hafta Molla Hamza Mahallesi’nde bir düğüne katılan Dilan Doğantürk, davetlilerin havaya ateş etmesi sonucu silahtan çıkan saçmaların isabet etmesi sonucu ağır yaralanmıştı. Düğün yerinde kanlar içerisinde yere yığılan 18 yaşındaki Doğantürk, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaşanan olayın ardından jandarma ekipleri soruşturma başlattı. Olay ile ilgili mahalle muhtarı ile birlikte 16 kişi gözaltına alınmıştı.

Yaşanan bu elim olayın ardından yapılacak olan düğünlerde silah sıkılmaması yönünde mahalle muhtarları tarafından kararlar alınmaya başlandı.

Yanaloba Mahalle Muhtarı İsmail Şahin, bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla örnek bir davranış sergileyerek, daha fazla canın yanmaması için düğünlerde silah sıkılmaması yönünde harekete geçti. Bu kapsamda hayatlarını birleştirecek olan İbrahim Yenilmez ve Ebru Yüksel’in düğün töreninde, Muhtar Şahin tarafından düğün alanına "mutluluğa silah sıkma" pankartı asıldı ve davetliler silah sıkmamaları yönünde uyarıldı. Bu sayede ilk defa düğünde silah sıkılmadı.

DÜĞÜN DAVETLİLERİ TEK TEK UYARILDI

Şanlı Haber Ajansı’na (ŞHA) konuşan Muhtar İsmail Şahin, silah sıkmanın bir faydasının olmadığını belirterek, “İlk defa İbrahim Yenilmez ve Ebru Yüksel’in düğününde silah sıkılmadı. Düğünlerde silah sıkılmaması konusunda bizler farkındalık oluşturmak istedik. Bu düğünde davetlileri tek tek uyardık. Vatandaşlardan da bizlere tam destek geldi. Havaya silah sıkmanın kimseye bir faydası yok. Havaya sıkılan silahlardan çıkan mermiler genç insanları hayattan koparıyor, silah sıkmanın kimseye bir faydası yok. Bunu mahalle olarak biz başlattık ve inşallah daha da yaygınlaştıracağız.” dedi.

Muhtar Şahin, geçen hafta Dilan Doğantürk’ün maganda kurşunuyla vurulmasından dolayı duydukları üzüntüyü de dile getirerek, genç kızın biran önce eski sağlığına kavuşması için dua ettiklerini söyledi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alkole ÖTV zammı geliyor!Önceki Haber

Alkole ÖTV zammı geliyor!

Urfa'da yakalandılar! ‘Futbolcuyuz’ diyerek kandırmışlarSonraki Haber

Urfa'da yakalandılar! ‘Futbolcuyuz’ diye...

Haber Yorumları

  • Ahmet08-11-2021 15:27

    Tebrik ederim sayın muhtarım

  • Ahmet08-11-2021 15:27

    Tebrik ederim sayın muhtarım

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar