İş Başvurus sitesi

Mersin Barosu’ndan Urfa Barosu’na destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mersin Barosu’ndan Urfa Barosu’na destek
Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “çoklu baro” düzenlemesine karşı yaptıkları oturma eylemi ve basın açıklaması nedeniyle haklarında soruşturma açılan Şanlıurfa Barosu Başkanı Av. Abdullah Öncel ve 25 avukata destek verdi.

ŞANLI HABER AJANSI - (ŞHA)

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz tarafından yapılan açıklamada, Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığı’nın, çoklu baro yasa tasarısına karşı yaptıkları oturma eylemi ve basın açıklaması nedeniyle Şanlıurfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel ve 25 avukat hakkında soruşturma başlatmasını kınadığını belirterek, “Soruşturmanın derhal sonlandırılmasını talep ediyorum” dedi.

Anayasa’ya ve kamu yararına aykırı olan çoklu baro yasası avukatların ve halkın değil, yürütme organlarının ihtiyaçları üzerinden hazırlandığını, hukuk tarihinin bir kara lekesi olduğunu vurgulayan Av. Yeşilboğaz, açıklamasında şunları ifade etti;

“Mesleğin onuru, geleceği ve kamu yararı için Anayasal hakkını kullanarak basın açıklaması ve oturma eylemi yapan Şanlıurfa Barosu Başkanı Av. Abdullah Öncel ve 25 avukat hakkında açılan soruşturma ise yargıda liyakatsizliğin, hukukçuların hukuk tanımazlığının bir sonucudur. Bağımsız savunmayı susturma, düğmesiz cübbemize düğme diktirme çabasıdır. Savunmanın birliğini, bütünlüğünü, bölünmezliğini bağımsızlığını, hukukun üstünlüğünü koruma mücadelesi suç ise hepimiz suçluyuz. Bu suçu işlemeye devam edeceğiz.Şanlıurfa Barosunun yanında olduğumuzu ve sürecin sonuna kadar yakından takipçisi olduğumuzu meslektaşlarımızın ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım.”

Bu arada Urfa Baro Başkanı Abdullah Öncel ve baroya kayıtlı 25 avukat hakkında, Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığı tarafından ‘2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet’ gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milletvekili Aydınlık yoğun bakıma alındıÖnceki Haber

Milletvekili Aydınlık yoğun bakıma alınd...

Otomobil şarampole devrildiSonraki Haber

Otomobil şarampole devrildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar