İş Başvurus sitesi

Kurban Bayramı’nda Urfa’da yasak olacak mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kurban Bayramı’nda Urfa’da yasak olacak mı?
Korona virüs vaka sayısının büyük artış gösterdiği Şanlıurfa’da, Kurban Bayramı’nda sokağa çıkmaya yasağının olup olmayacağı merak ediliyor. Ancak istatistiklere bakılınca; Şanlıurfa’da sokağa çıkma yasağı getirilebileceği konuşuluyor.

UĞUR BUDAK/ŞANLI HABER AJANSI – (ŞHA)

Çin’in Vuhan kentinde başlayan ve kısa sürede tüm ülkelere bulaşan Korona Virüsünün ülkemizde görüldüğü ilk zamanlarda Şanlıurfa, neredeyse hiç denecek vaka sayısına sahipti. Ancak 1 Haziran Normalleşme Süreci’nin ardından Şanlıurfa’da vaka sayısında büyük oranda artış yaşanmaya başlandı. Daha önceleri 10 civarında vakanın görüldüğü kentte, 1 Haziran’dan itibaren vaka sayısı 50’nin üzerine çıkmaya başladı. Hatta son günlerde 100 civarında vaka sayısı görülüyor. Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan açıklamada, dün  Şanlıurfa genelinde 139 yer daha karantinaya alınmıştı.

 

BAKAN KOCA BİLE UYARDI

Şanlıurfa’daki vaka sayısının artması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı biel rahatsız ediyor. Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’da vaka sayısının çok yüksek oranda arttığını dile getiren Bakan Koca, bugün yaptığı açıklamada ise, ortalama yoğun bakım hasta sayısının en yüksek olduğu 5 ili; İstanbul, Şanlıurfa, Ankara, Gaziantep ve Konya olarak sıraladı. Bakan Koca bu iller için "Tedbirlere daha fazla uyalım" uyarısında bulundu.

 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı büyük merakla bekleniyor. 31 Temmuz Cuma ve 3 Ağustos Pazartesi günleri arasında idrak edilecek Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı Bilim Kurulu tarafından önümüzdeki günlerde masaya yatırılacak. Böylece merak edilen konu cevabını bulacak.

 

ŞANLIURFA’DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLABİLİR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı’nda il bazında kısıtlamaların söz konusu olabileceğinin mesajını vermişti. Böylesi bir durumda korona virüsü vaka sayısında çok vahim bir durumda olan Şanlıurfa için Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı kararı alınabileceği belirtiliyor. Tabi ki son kararı Bilim Kurulu’nun alacağı karar ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vermesi bekleniyor.  

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Urfa Valiliği, Birecik'teki olayla ilgili açıklama yaptıÖnceki Haber

Urfa Valiliği, Birecik'teki olayla ilgil...

Milletvekili Özcan'dan flaş uyarı!Sonraki Haber

Milletvekili Özcan'dan flaş uyarı!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar