İş Başvurus sitesi

Korkunç kazada hayatlarını kaybetmişlerdi! İsimleri yaşatılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Korkunç kazada hayatlarını kaybetmişlerdi! İsimleri yaşatılacak
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri, Gaziantep’te görevi başında vefat eden 2 İHA muhabiri anısını yaşatmak için kütüphane kuracak.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri “Toplumsal Sorumluluk Projesi” adlı ders kapsamında Gaziantep’te bir köy okulu için kütüphane projesi geliştirdi. “Bir Kitapla Başla” sloganı ile yola çıkan öğrencilerin kütüphanesine 20 Ağustos 2022 tarihinde Gaziantep’te gerçekleşen elim bir trafik kazası sonucunda görevi başında vefat eden İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Muhammed Abdulkadir Esen ile Muhabir Umut Yakup Tanrıöver’in ismi verilecek. 2019 yılında hayata geçirdikleri ilk kütüphane projesi olan Samsun Çarşamba Epçeli Şehit Burak Çeviker İlk ve Ortaokuluna Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın ismini veren Bir Kitapla Başla ekibi ulaştıkları kitle ile yeni projelere imza atmayı hedefliyor. Gaziantep’te   Kurulacak olan kütüphane için hummalı bir çalışma yürüten “Bir Kitapla Başla” ekibi vefat eden muhabirlerin anısını kurulacak kütüphane ile yaşatmak istiyor.

 

 İKİ GAZETECİNİ ADININ YAŞATILACAĞI PROJE

Kütüphane projesi, Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Karakesek İlkokulu ile Ortaokulunda hayata geçirilecek. Hayata geçirilen projeyle birlikte Gaziantep’te trafik kazasında görevi başında vefat eden Gazeteci Muhammed Abdulkadir Esen ile Gazeteci Umut Yakup Tanrıöver’in ismi yaşatılacak. 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri 2019 yılında da “Bir Kitapla Başla” sloganı ile yola çıkarak Samsun’un Çarşamba İlçesi Epçeli Mahallesi’nde bulunan Epçeli Şehit Burak Çeviker İlkokulu ile Ortaokuluna kütüphane kurarak, Batman’ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017’de PKK’lı teröristlerce şehit edilen Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın adını vermişti. Kurulan kütüphaneyle şehit öğretmenin hem anısının hem de eğitim aşkının gelecek nesillerce yaşatılmasını amaçlayan ekip ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’nda 10 Şubat 2018 yılında şehit düşen Uzman Jandarma Çavuş Burak Çeviker’in adının verildiği okulda kurdukları Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Kütüphanesi ile de iki şehidin adını aynı çatı altında yaşattı. Yaklaşık 4 bin kitapla birlikte öğrencilere nitelikli bir kütüphane oluşturan ekip 2022 yılında ise vefat eden Gazeteciler için hummalı bir şekilde çalışma yürütüyor.

Kitaplar çocuklara teslim edilmeyi bekliyor

Kütüphane için kitap, eğitim setleri ve kütüphanenin mekansal içerikleri için bağışlar alan Bir Kitapla Başla ekibi kütüphane için bağışlanan materyalleri özenle açıp sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak etkileşim ve iletişim halinde bağışçılarına ulaşıyor. Sosyal medya üzerinden de incelenebilen Bir Kitapla Başla projesi gelecek olan bağışlarında tamamlanması ile kütüphanenin asıl sahipleri olan, geleceğin ve yarınların umudu olan çocuklara teslim edilmeyi bekliyor.

Herhangi bir Iban paylımı, para gibi bağışları kabul edilmediği Bir Kitapla Başla projesi için kitap, eğitim setleri gibi materyaller İHA Şanlıurfa İl Temsilciliğine iletilebilir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zulayı narkotik köpeği ortaya çıkardıÖnceki Haber

Zulayı narkotik köpeği ortaya çıkardı

BÜYÜKŞEHİR’DEN AŞEVİNE HALK EKMEK DESTEĞİSonraki Haber

BÜYÜKŞEHİR’DEN AŞEVİNE HALK EKMEK DESTEĞ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar