İş Başvurus sitesi

İsrail, Gazze Şeridi'nde hastane vurdu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsrail, Gazze Şeridi'nde hastane vurdu!
İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde bulunan el-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurdu. Saldırıda en az 500 kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı. Filistin hükümeti, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin bulunduğu sırada İsrail savaş uçaklarının hastaneyi vurduğunu ifade etti. Saldırı nedeniyle Filistin'de 3 günlük yas ilan edildi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik yoğun saldırıları sürerken, bölgeden acı haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak abluka altındaki kentte bir hastanenin vurulduğu öğrenildi. İsrail ordusunun saldırısında el-Ehli Baptist Hastanesi'nde en az 500 kişi yaşamını yitirdi.

 

İSRAİL ORDUSU HASTANEYİ VURDU

İsrail ordusu Gazze'deki savaş suçlarına bir yenisini daha ekledi. Abluka altındaki kentte bulunan sayılı hastanelerden biri olanel-Ehli Baptist Hastanesi, İsrail savaş uçaklarının hedefi oldu.

 

EN AZ 500 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, hastaneye yapılan saldırıda en az 500 kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı. Öte yandan bölgeden gelen bilgilere göre, saldırı sonucunda sadece hastane içindekiler değil hastane bahçesi ve çevresinde bulunan Gazzeliler de hayatını kaybetti.

 

EVLERİ YIKILANLAR HASTANEYE SIĞINMIŞTI

Filistin hükümetinin Gazze'deki Medya Ofisi Başkanı Salam Marouf yaptığı açıklamada, saldırılarda evleri yıkılan Filistinlilerin hastaneye sığındıklarını belirterek, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin bulunduğu sırada İsrail savaş uçaklarının hastaneyi vurduğunu ifade etti. Marouf, İsrail'in savaş suçu işlediğini belirterek, "Saldırı nedeniyle Şifa Tıp Kompleksi'ne onlarca ölü ve yaralı getirildi" dedi. Yetkililer, enkaz altında çok sayıda kişinin olduğunu açıkladı.

 

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıdan dolayı 3 gün yas ilan etti.

 

AB'DEN İLK AÇIKLAMA

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, İsrail'in Gazze'de hastaneye saldırmasına ilişkin olarak, "Çok fazla ölü var. Orada yaşayan insanlar için sahadaki dramatik durumu gösteriyor." ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Urfalı üniversite öğrencisi mektup bırakıp, intihar ettiÖnceki Haber

Urfalı üniversite öğrencisi mektup bırak...

Karaköprü’nün kupadaki rakibi belli olduSonraki Haber

Karaköprü’nün kupadaki rakibi belli oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar