İş Başvurus sitesi

HDP’den o olaya tepki…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HDP’den o olaya tepki…
Halkların Demokratik Partisi Urfa İl Örgütü, Sakarya’da saldırıya uğrayan Mardinli mevsimlik tarım işçileri ile ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada, “Türkiye'nin batı ve Karadeniz illerine gidip geçimini  mevsimlik işçi olarak sağlamaya çalışan halkımıza karşı geliştirilen bu tür faşist-ırkçı saldırıları  kınıyoruz” denildi.

HDP Urfa İl Örgütü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

“Mardin'in Mazıdağı ilçesinden Sakarya'ya fındık toplamaya giden Demir ailesinin çalıştıkları tarlanın sahibi olduğu kişiler ve köylüler tarafından saldırıya uğramaları daha önce gerçekleştirilen faşist-ırkçı saldırıların cezasızlığından doğan bir olaydır. AKP-MHP iktidarının her defasında saldırganları koruyan bir tutumla müdahil oldukları bu faşist-ırkçı saldırıları cezasız bırakma hali,  toplumdaki linç kültürünü en üst seviyelere çıkararak tüm ülkeyi adeta bir ''Linç ve Korku'' imparatorluğuna dönüştürmüş durumdadır.

HDP olarak, her defasında ülkenin neresinde gerçekleşirse gerçekleşsin, bu tarz ırkçı saldırıların takipçisi olmuş ve kamuoyunda gündem haline gelmesini sağlamaya çalışmış, halk nezdinde bu linç kültürünü  teşhir ederek devam ettirilmeye çalışılan cezasızlık politikasını kırmaya yönelik çalışmalar içerisinde olduk. Daha öncesinde yine farklı şehirlerde gerçekleşen saldırıların arka boyutu hiç araştırılmaya gerek duyulmamış, olayın siyasi ve sosyolojik boyutu göz ardı edilip, çözüm olarak lince uğrayan kesimler şehirlerden kaçırılmıştır.

Özellikle pandemi sürecinde olmamıza rağmen memleketlerini terk ederek Türkiye'nin batı ve Karadeniz illerine gidip geçimini  mevsimlik işçi olarak sağlamaya çalışan halkımıza karşı geliştirilen bu tür faşist-ırkçı saldırıları, ayrıca saldırıları besleyen iktidar politikalarını en sert şekilde kınıyor, olayda yaralanan yurttaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.”

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlık çalışanlarının beklediği haber geldiÖnceki Haber

Sağlık çalışanlarının beklediği haber ge...

Halfeti’deki o yol 40 yıl sonra genişletiliyorSonraki Haber

Halfeti’deki o yol 40 yıl sonra genişlet...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar