İş Başvurus sitesi

Cumhurbaşkanlığı Urfa'da personel alımı yapacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanlığı Urfa'da personel alımı yapacak
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, merkez ve taşra teşkilatı birimleri için 155 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre Şanlıurfa Bölge Müdürlüğüne toplam 8 personel alınacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, 54 büro personeli, 69 koruma ve güvenlik görevlisi ve 32 destek personeli kadroları için başvurular 2-15 Ocak tarihleri arasında "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" adresi üzerinden yapılacak.

Ön lisans mezunu adaylarının 2022 KPSS P93 puan türünden en az 70, ortaöğretim mezunlarının ise P94 puan türünden en az 60 almış olması gerekiyor.

Başvuru şartları, aranan nitelikler ve atamaya ilişkin bilgiler "www.iletisim.gov.tr" internet sitesinde yer alacak.

Şanlıurfa Bölge Müdürlüğüne 3 Büro personeli,3 Koruma ve Güvenlik görevlisi (Silahlı) ve 2 Destek personeli (Temizlik görevlisi) alımı yapılacak.

 

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

İletişim Başkanlığı bünyesine 155 sözleşmeli personel alımı için adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış eya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

 

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Adaylardan özel olarak KPSS, Yaş, Eğitim şartları aranacaktır.

 

KPSS Şartı nedir?

2022 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94 ve Ön Lisans mezunu için KPSSP93 puan türünden puan almış olmak gereklidir. Büro Personeli için en az 70, Koruma ve Güvenlik Görevlisi ile Destek Personeli için en az 60 puan almış olmak gereklidir.

 

Yaş Şartı Nedir?

Adayların Herhangi bir sosyaL güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmakla birlikte 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından gün almamış olmaları gereklidir.

 

Pozisyona Göre Özel Şartlar Nedir?

Büro Personeli Alımı Şartı:

Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı ön lisans programlarının birinden mezun olmak.

 

Temizlik Görevlisi Alımı Şartı:

Ortaöğretim (Lise veya dengi okul) mezunu olmak.

 

Basit Bakım Hizmetleri Personeli Alımı Şartı:

Ortaöğretim Kurumlarının (Lise veya dengi okul) İnşaat Teknolojisi alanından mezun olmak.

 

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Şartı:

Ön Lisans mezunu olmak,

10/06/2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesinde yer alan şartları taşıyor olmak,

Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresinin dolmasına en az 6 (altı) ay kalmış olan (silahlı ibareli) özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak,

Erkeklerde 170 cm ve Kadınlarda 160cm boyundan kısa boylu olmamak,

Gece ve gündüz, iç ve dış mekânlarda vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak.

 

Mülakat Yapılmayacak!

İletişim Başkanlığının sözleşmeli personel alımı için adaylara herhangi bir yazılı ve sözlü sınav yapılmayacaktır. Adayların KPSS'den almış oldukları puanlar ele alınarak en yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile değerlendirme yapılacaktır.

 

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

İletişim Başkanlığı personel alımları 2023 yılında alınacak. Başvurular sadece Elektronik ortamda alınacaktır.

 

Başvuru Tarihleri: 02 - 15 Ocak 2023

Başvuru Ekranı: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

 

5 Tercih Hakkı Olacak!

Adayların başvurularını yaparken merkez ve/veya taşra teşkilatı pozisyonları arasından en az 1, en fazla 5 tercih yapmaları gerekmektedir. Taşra teşkilatında yer alan pozisyonların il dağılımları Ek’teki tabloda yer almaktadır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karaköprü Belediyespor bir ilke imza attı!Önceki Haber

Karaköprü Belediyespor bir ilke imza att...

Urfa'da eşek eti satan kasap yakalandıSonraki Haber

Urfa'da eşek eti satan kasap yakalandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar