İş Başvurus sitesi

Bakan Urfa’da açıkladı! Okullar kapatılacak mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Urfa’da açıkladı! Okullar kapatılacak mı?
Şanlıurfa’da yüz yüze eğitim konusunda açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Şu anda okulların kapatılması söz konusu değil, süreci yakından takip ediyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Özer, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi. Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda Vali Abdullah Erin ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Özer, ilk olarak Şanlıurfa Valiliği'ni ziyaret etti.

 

YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

Burada gazetecilere açıklama yapan Bakan Özer, günlük Koronavirüs vaka sayılarını takip ettiklerini ve okullarda eğitimin devam edeceğini belirterek, "Şu anda okulların kapatılması söz konusu değil, süreci yakından takip ediyoruz. 'Omicron' varyantının yayılması hızlanıyor ancak şu an için okullarımızda önlemlerini değiştireceğimiz yeni önlemlere başvuracağımız herhangi bir alarm durumu söz konusu değil" diye konuştu.

 

ŞANLIURFA’YA OKUL MÜJDESİ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Şanlıurfa İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı sonrası açıklamada bulundu. Bakan Özer, Şanlıurfa'ya bu yıl 73 yeni eğitim birimi kazandırılacağını ifade etti.

Şanlıurfa'nın eğitim kalitesini artırmaya yönelik değerlendirme yaptıklarını belirten Bakan Özer, Türkiye'nin en genç nüfusunun Şanlıurfa'da olduğunu ve bunun da eğitim öğretim anlamında ciddi ihtiyaç anlamına geldiğini söyledi.

 Kente yeni eğitim birimleri kazandıracaklarını dile getiren Özer, “Akçakale ilçemize 3 anaokulu, 1 ilkokul, 2 ortaokul yapacağız. Eyyübiye ilçemize 12 anaokulu, 6 ilkokul yapacağız. Haliliye ilçemize 10 anaokulu, 5 ilkokul, 5 ortaokul yapacağız. Harran ilçemize 1 anaokulu 1 ortaokul yapacağız. Karaköprü ilçemize 5 anaokulu, 2 ilkokul, 3 de ortaokul yapacağız. Siverek ilçemize 3 anaokulu, 1 lise yapacağız. Suruç ilçemize 2 anaokulu ve 2 ortaokul yapacağız. Viranşehir ilçemize 3 anaokulu yapacağız. Dolayısıyla Şanlıurfa'ya 2022 yılı içerisinde mevcut yatırımlara ilave olarak 14 yeni ilkokul, 19 yeni ortaokul, 1 lise, 39 da anaokulu olmak üzere toplam 73 yeni eğitim birimini kazandırmış olacağız” dedi.

Bakan Özer'in başkanlığındaki toplantıya Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile İl Millî Eğitim Müdürü Fevzi Kurt ve ilçe millî eğitim müdürleri de katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaralı kartalın imdadına itfaiye yetiştiÖnceki Haber

Yaralı kartalın imdadına itfaiye yetişti

Bakan Koca duyurdu: İşte Urfa'nın yeni vaka sayısı...Sonraki Haber

Bakan Koca duyurdu: İşte Urfa'nın yeni v...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar