İş Başvurus sitesi

AK Parti Urfa İl Başkanı Ali Delioğlu Erdoğan'ın mitinginde yuhalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti Urfa İl Başkanı Ali Delioğlu Erdoğan'ın mitinginde yuhalandı
Şanlıurfa mitinginde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu'nun adını anons etti. Erdoğan'ın anonsuyla birlikte alandaki bazı vatandaşların Delioğlu'nu yuhalaması dikkat çekti.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa mitinginde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingine alandaki bazı vatandaşların AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu'nu yuhalaması damga vurdu.

 

AKILLARA "CEKET" VAKASINI GETİRDİ

Şanlıurfa'da seçmenin büyükşehir adayı Zeynel Abidin Beyazgül'den memnun olmadığı uzun süredir konuşuluyordu. Bugün miting alanında İl Başkanı Delioğlu'nun yuhalanması da "Şanlıurfa'da ikinci ceket vakası mı yaşanacak?" sorusunu gündeme getiriyor.

 

PEKİ NEDİR BU CEKET VAKASI?

Hatırlanacağı üzere 2004 yılında Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti'nin adayı olarak girdiği seçimde yüzde 60'lık kesimin desteğini alarak büyük bir başarıya imza attı. Ancak AK Parti, 29 Mart 2009 yerel seçimlerindeaday olarak Mehmet Oymak'ı belirledi. Temayül yoklamalarında öne çıkan ve halkın aday olarak yeniden görmek istediği Fakıbaba'nın üzeri çizildi. AK Parti Şanlıurfa Milletvekillerinden bazıları "Ceketimizi aday yapsak Urfa'da kazanırız" diyerek halkın tercihlerini önemsemediğini ve AK Parti için oyların "çantada keklik" olduğu imajını verdi.

 

 

Milletvekillerinin bu yaklaşımına tepki gösteren bazı Urfalılar, evlerinin balkonlarına "ceket" asarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Urfa seçim mitinginde ise ceket sallayarak tepkilerini gösterdi.

İşin finalinde bağımsız olarak seçime giren Fakıbaba, oyların yüzde 44'ünü alarak yeniden başkan seçilmişti. Böylece AK Parti, hatalı tercihle en büyük kalelerinden biri olan Şanlıurfa'ya kaybetmiş oldu. Bu olayda Türk siyaset tarihinde "Ceket" vakası olarak yerini almış oldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Kuş, Eyyübiyelilerle buluşmaya devam ediyorÖnceki Haber

Başkan Kuş, Eyyübiyelilerle buluşmaya de...

Urfa’daki operasyonda 17 kişi tutuklandıSonraki Haber

Urfa’daki operasyonda 17 kişi tutuklandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar