© Şanlı Haber Ajansı 2020

Urfa siyaseti kızıştı

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız’ın televizyon ekranlarından CHP’yi eleştirmesi CHP cephesinin tansiyonunu yükseltti. Bu duruma tepki gösteren CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, AK Partili Başkan Yıldız’a hodri meydan diyerek, birlikte televizyon programına çıkmaya davet etti.

ŞANLI HABER AJANSI (ŞHA)

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, Edessa Tv ekranlarında Ömer Ağ’ın sunduğu ‘Panorama’ isimli programın konuğu oldu. Programda AK Parti iktidarının Türkiye geneli ve Şanlıurfa özelinde yaptığı çalışmaları fotoğraflarla anlatan Başkan Yıldız, 1939 yılında yaşanmış bir olayın fotoğrafını göstererek, CHP’nin İslam Düşmanı olduğunu iddia etti. Bu fotoğraf CHP’nin Şanlıurfa cephesinde büyük tepkilere yol açtı.

 

Cidir: Hodri meydan diyorum

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir’den AK Parti İl Başkanı Yıldız’a sert tepki geldi. Polemiğe girmeden hodri meydan diyen Cidir, Yıldız’a yönelik “İstediğin kanalda istediğin moderatörle canlı yayın programına çıkıp tartışalım” çağrısında bulundu. AK Partili Yıldız’ın CHP’li mevkidaşına nasıl bir cevap vereceği Şanlıurfa siyasetinde büyük merak konusu oldu.

URAL’DAN DA TEPKİ GELDİ

Bu arada CHP Karaköprü İlçe Başkanı Yusuf Ziya Ural da, AK Partili Bahattin Yıldız’a tepki gösterdi. AK Parti İl Başkanı’nın il kongresi yaklaşmasından dolayı birşeyler yapmaya çalıştığını iddia eden CHP’li Ural, “Ama unutma Urfa eski Urfa değil! Urfa’da halk, sizin kirli siyasetinizi yalan dolan talan siyaseti yaptığınızın farkında artık, sen çıkıp CHP’yi yalanlarla iftiralarla anlatacağına seçim zamanı insanlara söz verdiğiniz 763 projenin hesabını ver” diye tepki gösterdi.

 

“HALKIN PARALARI KİME PEŞKEŞ ÇEKİLDİĞİNİN HESABINI VER”

Konuşmasını ağır sözlerle sürdüren Ural, açıklamasında şunları kaydetti;

“Bitmek bilmeyen çevik kuvvet kavşağının hesabını ver, trambüste halkın paralarının kime peşkeş çekildiğinin hesabını ver, Karaköprü’de başkanlarınızın söz verdiği teleferik ve yapmadıklarınızın hesabını verin. 17 yıllık iktidar döneminde Urfa, en fazla oyu koltuğunda oturduğun partiye verdi. Hiç mi burnunuz yanmıyor?  Bakın bir yanımızda Gaziantep, bir yanımızda Diyarbakır oralara yapılan hizmetleri gidin görün sonra gelin burada konuşma cüretinde bulunun. Bırakın koltuk sevdasını, yerinizi korumak derdini biraz utanın, Urfa için bir şeyler yapmaya çalışın. CHP’yi  ağzınıza almayın, yaptıklarınızı anlatın, hizmetlerinizi anlatın.  Bekleyin yakında bu halk, size Ankara, İstanbul seçimi gibi tokadı atacak.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER